Seleccionar página

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat per àmplia majoria el Pla d’acció local de l’Agenda Urbana de Vila-real, un document estratègic que marcarà el full de ruta de la nova Vila-real del segle XXI per a la dècada pròxima. El projecte ha vist la llum, amb el vot favorable de PSPV-PSOE, PP, Compromís, Ciutadans i Unides Podem i l’abstenció de Vox, després de 34 reunions i tallers en els quals han participat 259 persones, entre elles membres de la societat civil, polítics, tècnics i funcionaris.

L’Agenda Urbana de Vila-real, que alinea la ciutat amb els objectius de desenvolupament sostenible de Nacions Unides i amb l’Agenda Urbana europea i espanyola, s’estructura en quatre documents: diagnòstic, marc estratègic, un pla d’acció en el qual s’han detallat 68 projectes de futur per a la ciutat i un observatori amb 72 indicadors urbans que seran accessibles a la ciutadania en una plataforma web oberta. Es tracta, en tot cas, d’un document «viu» que haurà d’anar adaptant-se a les noves necessitats de desenvolupament de la ciutat amb un marge ampli per al debat i la implicació social, en la línia del procés seguit per a la seua elaboració.

L’alcalde, José Benlloch, ha volgut agrair el suport dels grups polítics i la participació de la societat civil en el disseny d’aquesta estratègia de futur per a Vila-real. «Dels 8.100 municipis de tota Espanya, a penes hi ha 149 ciutats de més de 50.000 habitants, en les quals resideix el 80 % de la població del país. D’elles, Vila-real és la número 148», apunta Benlloch, qui recorda que la ciutat ha aconseguit una subvenció de 200.000 euros del Govern per a poder elaborar aquest full de ruta estratègic. L’alcalde ha agraït també el treball i la cooperació de tots els que han fet possible el Pla d’acció: la consultora Techfriendly, Manantial Integra, Belén Sebastiá (Grace & Soul), Darío Nieto, Marina García-Broch, Novategia, Miraelpardalet, Alicia Campo Gómez de la Torre, Mediterráneo, Poble, Radio Castellón, COPE, Ràdio Vila-real, Pentàgon, Sichet, Publiprent, la Regidoria d’Innovació, les empuju Inés Soriano i Belén García i la coordinació de la cap del gabinet d’Alcaldia, Edurne Zubiria.

«Del debat públic i de la participació de l’entramat social hem definit 68 projectes concrets per al futur de la ciutat, però en absolut tancats. L’Agenda Urbana és un document viu, que ens marca el camí però amb una visió àmplia i un marc obert per al debat», abunda Benlloch. «El principi d’un camí cap al futur. Un futur per a cuidar de les persones, del planeta i de la prosperitat», conclou Benlloch.